Pappa Budd

Song of the week: Vecka 49 - We Are The Ocean - Look Alive



Kommentera gärna!

Uppkörning imorgon!

Imorgon har jag uppkörning, detta är min 2:a gång. Eftersom jag misslyckades totalt förra veckan med nästan 40 graders feber. Jag vet ju att jag kan mycket bättre än vad jag visade då! Upp till bevis imorgon då, så håll tummarna för mig.



11.15 är tiden att hålla tummarna för mig på!

Aj,aj,aj vad det måste gjort ont!

Song of the week: Vecka 48 - 30 Seconds to Mars - Kings and Queens



Kommentera gärna!

Robins spartips!

Det bästa rådet jag har till er folk är att öppna två konton. Ett konto där du har ditt sparande! Det är ett big nono att ta med detta bankkort till krogen, för alla vet ju att när man har fått för mycket i glaset så hänger inte hjärnan med och då kan det lätt bli så att man tömmer sitt konto på alla pengar! Bästa rådet om man har det problemet är att ta ut kontanter innan och låta korten ligga hemma! Eller så dricker man inte så mycket helt enkelt! Men tillbaka till sparandet. Varför inte skaffa en burk som man lägger in alla mynt som blir över efter att man varit och handlat? Tillslut växer ju den högen också! Så sparar jag iaf :)



Ha det gött!

Vad har jag för favoritdoft?

Min favoritdoft är min flickväns parfym. (nej, inget jag skulle ha på mig själv), men den lukten påminner ju om henne och då blir man ju glader! Men om vi ska återgå till mig själv så gillar jag många dofter. Jag har ju en favoritparfym som heter Zirh Ikon och den luktar helt fantastiskt! Jag fick den utav flickvännen när jag fyllde 21. Riktigt bra present! Köp den till era killar tycker jag, dom skulle säkerligen gilla den (om inte, så har han ingen smak), sen gillar jag ju PUMA parfymerna också! Vissa sorter mer än andra. Roberto Cavalli är en favorit också!! Så nu har ni lite tips inför julklapps köpandet!

Hushållningstips ur en killes perspektiv!

Ja nu är ni säkert jätte förväntansfulla! Erkänn nu.. :) Jo men iaf, jag tycker att det bästa hushållningstipset är att plocka undan efter sig själv! Det finns egentligen inget bättre hushållstips än det! Sen kan man ju också strukturera som så att man delar upp sysslorna. Ungarna gör det, föräldrarna gör något annat. Bor man under ett tak så är det egentligen allas plikt att se till att det är ordnat och städat (om man inte gillar att ha det stökigt dvs). Vissa kanske föredrar det? Smaken är ju som baken som det så fint brukar kallas! ha ha.. Som ni märker så är jag liten av en skojare, men det gör ju vardagen så mycket trevligare!

Song of the week: Vecka 47 - Dead By April - Angels of Clarity



Kommentera gärna!

Mycket prat efter statusuppdatering på Facebook!

Jag skrev detta på statusen:

"Nej till vaccinet! Svininfluensan är säkerligen något som forskare producerat i något laboratorium och sedan har det använts för skrämma upp folk. Så tjänar dom pengar på det när det skrivs om det i tidningar och när det visas om det i TV! Jag säger även nej till sprutan för att det är ju inte säkert att man får det och dessutom så blir man ju sjuk av sprutan."

Martin Lund:
- vill ni vara smittspridarna...tycker det e fel, detta är bara början det kommer att bli värre...Martins mamma skrev detta

Kent Budd:
- skärp dig

Helena Edström:
- Märks att du härmat mig lite.

Jag:
- skojar du eller? jag tar inget vaccin man blir sjuk av!

Jag:
- haha vadå då vi har samma syn på d Helenis ;)

Andreas Budd:
- någon litar lite för mycket på vad han läser i tidningarna

Jag:
- vadå?, d e ju det jag inte gör!

Matilda Litzell:
- Man blir väl inte mer smittspridare bara för att man inte vaccinerar sig? Det är om man blir sjuk själv som man kan sprida smittan vidare. Den sätter sig ju inte utanpå och går över till andra människor om man inte är sjuk. I så fall kan det ju lika gärna fastna på de som tagit vaccinet och föras vidare. Och man kan få influensan även om man vaccinerat sig.

Jag:
- jag skrev ju inte det...jag skrev bara att jag inte vill ta sprutan. Plus att media överdriver. Klart jag vet att en smittbärare smittar.

Matilda Litzell:
- Jag vet att inte du skrev det. Men Martin Lunds mamma gjorde visst det. :)

Jag:
- skriv det då oxå, så att man inte blir förvirrad, hehe =)

Jag:
- Och du Martins mamma(Christina Lund) varför är du då med i gruppen "Vi som inte tar något vaccin mot svininfluensan" om du har den synen på det?

Helena Edström:
- Jag håller med Robban! Dessutom har ju alla rätt till sina åsikter ;) Finns ju fall som dött av vaccin sprutan, finns fall som dött utav svininfluensan. 50/50 är det då! Dessutom lever vi på 2000 talet. Hade varit värre om det var 1800 talet nu! Det är ju inte pesten detta.

Helena Edstöm:
- Det är lättare att undvika det som ligger i luften, än gift som sprutas in i kroppen!

Christina Lund:
- Varför jag gick med i gruppen mot att vaccinera sig mot svininfluensan var för att jag inte fått rätt information om svininfluensan. Vissa människor är mer mottaglig för att få den, dvs jag. Är man mycket sjuk och har nedsatt immunförsvar så är risken stor att man kan få den. Första informationen jag fick var att jag inte skulle ta den med min medicinering. Vilket var helt fel. Så hjärncellerna började aktivera sig och jag ska givetvis ta den, även martin min son. Den som inte tar den tycker jag kan stanna inne för att inte få den o inte kunna smitta den vidare.Är man så korkad rent ut sagt att man inte vågar eller vill ta den, kom inte o säg sen...varför tog jag inte den när jag var frisk. Fler o fler arje dag insjuknar och många dör. En liten flicka på 7 år. Samma ålder som min son, skulle aldrig i mina dagar offra honom. Nä ner med er alla som vägrar..Det skulle vara obligatoriskt att alla ska ha den.

Mona Lawen:
-
Jag har funderat fram och tillbaka på detta med sprutan. Har läst massor med information, bara tagit åt mig sådan information där det finns en TYDLIG källhänvisning.Alltså inte gått på hörsägen Det är nu 2 miljoner i sverige som tagit sprutan och mig veteligen så är det ingen som dött. 6 personer i sverige har dött i svininfluensa och då beräknar man att 300 000 människor har haft sjukdomen. Så i mina öron så låter det farligare att inte ta sprutan och som sagt än är inte kulmen nådd. Förra veckan låg det två ungdomar på karlstads lasarett som var allvarligt sjuka(hoppas att de kryar på sig) Givetvis kommer jag att vaccinera mig. Väl medveten om att jag kanske blir dålig en dag av sprutan, men det går INTE att jämföra med vad som kan hända om man inte vaccinerar sig.
Sen så skulle jag må fruktansvärt dåligt om jag skulle vara anledningen till att någon annan dog, någon som inte får ta sprutan på grund av allergi.
Jag hoppas att alla mina nära och kära som nu inte tänker ta sprutan ändrar sig. För om något skulle hända dem skulle världen falla i bitar.

Jag:
-
Jag tycker alla har rätt till sina syner på saker och ting. Men jag har bestämt mig för att inte ta den och det är helt upp till en själv. Jag säger bara jag tar ingen spruta som man blir sjuk av, vilken spruta det nu skulle vara!
jag säger som Helena "Det är lättare att undvika det som ligger i luften, än gift som sprutas in i kroppen!".



Jag tycker som sagt var att alla har rätt till sina åsikter om det, men jag kommer aldrig ta något som man blir sjuk av så det bara. Jag är ju dessutom inte i någon högrisk grupp! Alla har rätt till att själv bestämma om man ska ta den eller inte. Om man nu skulle få den och den smittas vidare på någon, så kan man inte bara "skylla" på den som förde det vidare till dig kanske. Utan även på den personen som smittat personen, som du blivit smittad av. Han/hon kanske valde att inte vaccinera sig också, då bär den personen minst lika mycket skuld.Dessutom få man ju ändå influensan som sagt var, men visst den blir lindrigare. Allt är en bedömningsfråga. Men om du nu vet att du har influensan, så stanna hemma och försök att inte smitta någon!

Veckans citat!

Veckans citat nr. 2:
Svininfluensan heter så för att det var ett par riktiga "svin" som har producerat den!

Dags att lägga pengar på saker till hemmet...

Nu ska jag börja lägga ut pengar på saker till min och Helenas kommande lägenhet. Hon har ju liksom betalat drygt 80-90 % av sakerna. Så nu blir det till att lägga pengarna på nödvändiga saker istället för sådana onödiga saker som jag la pengar på förr i tiden, typ godis och chips.

Lika som bär!




Hasse Aro?                                        Alan Rickman?


Lukas Podolski?                            Pontus Wernbloom?

Veckans citat!

Nej till vaccinet!

Svininfluensan är säkerligen något som forskare producerat i något laboratorium och sedan har det använts för skrämma upp folk. Så tjänar dom pengar på det när det skrivs om det i tidningar och när det visas om det i TV! Jag säger även nej till sprutan för att det är ju inte säkert att man får det och dessutom så blir man ju sjuk av sprutan. Sprutan gör bara så att vi får en lindrigare grad av svininfluensan. Om jag nu skulle få det, så får jag väl ta det. Jag tillhör ju inte några av högrisk gruppen ändå! Hela grejen känns jävligt uppförstorad, jag tar det med en smula salt. Det tycker jag alla borde göra. Det är ju som vilken influensa som helst. Låt er inte insjukna av en spruta, ni kommer säkert inte få influensan ändå, men om man nu får det så vem klagar på lite ledighet och omskötsel i några dagar?



Om ni tycker som jag gå med i denna gruppen på Facebook:
http://www.facebook.com/profile.php?id=599533403&ref=profile#/group.php?gid=144310519376&ref=mf

Song of the week: Vecka 46 - Shinedown - Second Chance



Kommentera gärna!

8 dagar kvar till flytten till Sannegården och 83 dagar till flytten till Borås!


Om 8 dagar flyttar vi till Sannegården, Hisingen i Göteborg.


Och om 83 dagar blir det flytt för mig igen med min älskling Helena, till Norrmalm, Borås. Alla papper och så är ifyllda så vi väntar bara på att vi ska få nyckeln och flytta in!
Så den 1 februari bor jag, Helena och lille Felix i  en egen lägenhet i Borås :)

Borat klipp!

Jag tycker han e så jävla kul! Enjoy =D


Fina bilder tagna av Helena!





Några bilder som min älskling har tagit, visst är hon duktig! Hon borde satsa på en karriär som fotograf =)

Min och Helenas kommande lägenhet!

I tisdags fick jag och Helena reda på att vi fått lägenhet! Detta är lägenheten som jag och Helena tittade på i lördags och fick i torsdags förra veckan reda på att den va ledig. Jag ringde bara ett slumpmässigt fastighetsbolag, vid namn Weland Fasighetsbolag och fick då reda på att den är ledig. Vi flyttar in 1 februari, men helst så hade vi gjort det redan idag!





Obs! Detta är så det såg ut på visningen men det kommer se mycket finare ut när jag och Helena bor där. Helena är en riktig inredningsexpert!

Ha det gött!

Felix!




Felix är min och Helenas nya katt. Han är en katt som är någon månad gammal bara!

Uppskrivningen avklarad!

Bussförarutbildningen går bra. Vi har börja köra för ett par veckor sedan och det har rullat på bra och idag har jag haft uppskrivning.

Uppskrivningen klarade jag med bravur då jag fick 48 rätt av 55. Dock va det 60 frågor på provet men 5 av dom var kontrollfrågor, men man visste inte vilka frågor som var kontrollfrågor.
Hur som helst så fick man ha 11 fel, alltså 44 poäng för att få godkänt!


Dålig uppdateringsförmåga!

Nu har det dröjt ett tag innan jag uppdaterade senast. Detta har berott på att jag har gjort annat och inte orkat uppdatera. Dessutom skulle man kunna säga att jag har dålig "uppdateringsförmåga" ! ahja men här kommer ett inlägg...



En bild som Helena redigerat på Photoshop!

Song of the week: Vecka 45 - All That Remains - Forever In Your Hands



Kommentera gärna!